تبدیل خانه ی متروکه به یک خانه عروسکی در اندازه واقعی
یک هنرمند؛ خانه ای متروکه در میان مزرعه ای بزرگ را بازسازی کرده و با افزودن اثاثیه قدیمی و نقاشی دیوارها، جان دوباره ای به آن می دهد. او نام چیدمان (اینستالیشن) خود را ” خانه عروسکی ” می گذارد. خانه ای که در پایان ماجرا به آتش کشیده شد. این چیدمان، اعتراضی در قالب هنر به تأثیرات منفی کشاورزی صنعتی بر جوامع محلی و مزارع خانوادگی بود.
خانه عروسکی؛ اعتراض به تأثیرات منفی کشاورزی صنعتی
منظره ای آشنا برای کسانی که در امتداد جاده های قدیمی و مسیرهای فرعی حومه آمریکای شمالی سفر کرده اند، خانه ای متروک در میان مزرعه ای بزرگ که یادآور خاطرات مردمی است که زمانی در آنجا زندگی می کردند.

هنرمندی به نام هدر بنینگ (Heather Benning) که در یکی از روستاهای ساسکاچوان ساکن است، چندین سال گذشته را صرف ساختن آثاری کرده است که به بررسی مضامین مرتبط با تأثیرات منفی کشاورزی صنعتی بر جوامع محلی و مزارع خانوادگی می پردازد.
بنینگ در سال 2007، خانه «خانه عروسکی» را ساخت. یک اثر هنری به یاد ماندنی که بوسیله بازسازی خانهای ویران به وجود آمد. این خانه ی چوبی قدیمی در نزدیکی شهر کوچک سینکلر، مانیتوبا قرار دارد که از دهه 1960 خالی بوده است.


تغییراتی برای جان دادن به خانه ی متروک
او دیوار شمالی ساختمان را برداشت و آن را با ورقههای بزرگی از پلکسی شفاف جایگزین کرد تا بینندگان بتوانند درست مانند خانه عروسکی به داخل آن نگاه کنند. خانه فقط از نمای بیرونی قابل تماشا بود و هیچ راهی برای ورود به داخل آن وجود نداشت.

بنینگ با افزودن اثاثیه قدیمی متناسب قسمت های مختلف خانه جان دوباره ای به آن داد. همچنین دیوارها را با رنگ های زنده و شاد رنگ آمیزی نمود. با افزودن لامپ ها و روشن شدن آنها در شب کلبه حقیقتاً دیدنی شد. او با مُهر و موم کردن خانه بینندگان را مجبور نمود تا بدون وارد شدن به فضای خانه، حس خود را معطوف به زیبایی آن و تاثیر بی نظیری که بر محیط اطراف می گذارد نمایند.


فاز پایانی کار: به آتش کشیدن خانه!
این خانه تا سال 2013 پابرجا بود تا زمان فاز بعدی که ایده اصلی پروژه بود ، به آتش کشیده شد. در فیلم کوتاهی که با همکاری فیلمساز چاد گالووی ساخته شده است (ویدیوی ابتدای همین مطلب) ، دوربین آتش را در حالی که خانه را به طور کامل فرا گرفته نشان می دهد و بیننده را وادار می کند تا غم و اندوه از دست رفتن خانه را لمس نماید.

این هنرمند میافزاید:
این واقعه در زمانه ای که ما بهطور فزایندهای شاهد از بین رفتن خانه های قدیمی و ازبین رفتن مزارع خانوادگی به منظور گسترش صنایع و یا دلایلی همچون تغییرات آبوهوا و تغییر اقلیم هستیم، دردناک است.
هدر بنینگ تصاویر تهیه شده از “خانه عروسکی” را در قالب نسخه دیجیتال و تعدا محدوددر وبسایت خود به فروش می رساند. (فقط50 نسخه از هرعکس به فروش می رسد!)
فیلم”خانه عروسکی” در کنار آثار اخیر این هنرمند که به بررسی مضامین مشابه می پردازد، در وبسایت او قابل مشاهده و بررسی است. همچنین می توانید کارهای او را در اینستاگرام دنبال کنید.
لینک کوتاه مطلب: idiato.net/dlh
یک ایده بکر.ظاهرا طراح ایده خیلی آدم صبوری هست. چون ویدیو تو فصلهای مختلف ضبط شده و تبدیل یه خونه قدیمی به چیزی که تو عکس ها می بینیم واقعا حوصله می خواد.