
تحقیقات علمی نشان می دهد که تقریباً ۲۲ درصد از خلاقیت موجود در افراد از ژنها نشات می گیرد. اکثر افراد با سطح یکسانی از خلاقیت به دنیا می آیند و بیشتر توانایی های خود را با آموزش دیدن ارتقاء می دهند. اولین قدم کشف خلاقیت پنهان است. اینکه به یقین برسید شما نیز مانند سایرین از موهبت درونی خلاقیت برخوردارید.
خلاقیت چیست؟
خلاقیت ایجاد پیوندهای جدید بین ایده ها و افکار قدیمی است. وقتی رابطه بین مفاهیم مختلف را کشف می کنیم، درست در همان لحظه در حال استفاده از قدرت خلاقانه خود هستیم. پس باید گفت : ” تفکر خلاق ساخت چیزی جدید از هیچ و پوچ نیست، بلکه برقراری ارتباط بین قطعاتی که در حال حاضر وجود دارند و ترکیب آنها با هم است، آن هم به روشی که قبلاً انجام نشده باشد” .
خلاق بودن کار آسانی نیست، ولی از آنجایی که تقریباً همه ی ایده های عالی در یک فرآیند خلاقانه مشابه به وجود می آیند، یادگیری این فرآیند کمک بزرگی به شما خواهد کرد تا خلاقیت پنهان در درونتان را کشف کنید.
در سال 1940، یک مدیر تبلیغاتی به نام جیمز وب یانگ (James Webb Young) راهنمای کوتاهی با عنوان تکنیکی برای تولید ایده منتشر کرد .یانگ معتقد بود که فرآیند خلق ایده همیشه در پنج مرحله رخ می دهد.

فرآیند 5 مرحله ای خلق ایده :
1- جمع آوری مطالب جدید
مطالب جدید مواد اولیه شما برای رفتن به مرحله بعدی هستند. برای آنکه کارتان راحت تر شود آنها را به دو دسته ی زیر تقسیم کنید
- مطالب تخصصی که با هدف یا همان موضوع اصلی شما رابطه مستقیم دارند.
- مطالب عمومی که رابطه مستقیم با موضوع ندارند اما می توانند پشتوانه و راهنمایی برای رسیدن به هدف باشند.
2- مطالب جمع آوری شده را در ذهن خود پردازش کنید
در این مرحله، با نگاه همه جانبه به حقایق موجود، آزمون و خطا و تطبیق ایدههای مختلف با یکدیگر، آموخته های خود را محک بزنید.
3- از موضوع فاصله بگیرید
فکر کردن به مشکلی که قرار است حل کنید را متوقف کنید.کمی به ذهنتان استراحت بدهید و به سراغ انجام کار دیگری بروید. کاری که شما را هیجان زده می کند و انرژی بخش است.
4- بگذارید ایده به سمتتان بیاید
گاهی، درست زمانی که از فکر کردن به مشکل دست می کشید ، ایده ها و راه حل های جدیدی در ذهنتان شروع جرقه زدن می کنند.
5- پردازش و اصلاح ایده بر اساس بازخوردها
برای موفقیت هر ایده، باید آن را به مردم عرضه کنید. بازخوردها را جمع آوری کرده و براساس آنها ایده را پردازش نمایید.
همچنین بخوانید : 8 کلید پرورش خلاقیت؛ که زندگی شما را متحول خواهد کرد
آیا چیزی به نام ” خلاقیت پنهان ” وجود دارد؟
ما اغلب خلاقیت را به عنوان یک خصوصیت یا مهارت ذاتی می شناسیم که برخی افراد دارند و برخی ندارند.
اما تحقیقات نشان می دهد که خلاقیت بیشتر از آنکه ذاتی باشد، اکتسابی است. اما نقطه ی آغاز راه کشف خلاقیت پنهان در وجودتان است.
“باربارا کر” پروفسور روانشناسی، تحقیقاتی انجام داده است که برمبنای آن ثابت شد: تقریباً ۲۲ درصد از خلاقیت موجود در افراد از ژنها نشات می گیرد. این کشف فوق العاده با مطالعه تفاوت تفکرخلاقانه بین تعدادی از دوقلوها به دست آمد.
پس حالا می دانید که اگر بگویید “من ذاتاً آدم خلاقی نیستم” این گفته حقیقت نخواهد داشت.
مطمئناً برخی از افراد خلاق تر از دیگران هستند. با این حال، تقریباً اکثر افراد با سطح یکسانی از خلاقیت به دنیا می آیند. آنها پس از کشف خلاقیت پنهان خود، آن را با آموزش دیدن ارتقاء می دهند.
چگونه خلاقیت پنهان خود را آزاد کنیم؟
مرحله 1: به خودتان اجازه خلق چیزهای بدردنخور بدهید.

در هر تلاش خلاقانه ای، باید به خودتان اجازه دهید تا چیزهای بدردنخوری تولید کنید. گاهی اوقات باید 4 برگه ی A4 را سیاه کنید، تا مثلاً متوجه شوید که یک جمله خوب در پاراگراف دوم صفحه سوم نوشته اید.
ایجاد چیزهای مفید و قانع کننده مانند کندوکاو معدن طلا است. باید چند کیلو خاک و سنگ را غربال کنید تا شاید ذره ای طلا در میان آنها پیدا کنید. وقتی به خود اجازه تولید چیزهای بدردنخور را بدهید، خلاقیت پنهان در درون خود را بیدار می کنید.
مرحله 2: با برنامه ریزی و به صورت مداوم خلق کنید
هیچ چیز بیشتر از اینکه خودتان را ملزم به خلق مداوم کنید، خلاقیت پنهان در درونتان را رشد نخواهد داد. تمرین مکرر و کار عملی تنها راهی است که شما را به سوی موفقیت هدایت خواهد کرد. شما فقط با پروراندن روئیای نویسنده ای مشهور شدن در ذهنتان، هرگز به این آرزو نخواهید رسید. بلکه باید بنشینید و شروع به نوشتن کنید. هرچه جلوتر بروید بهتر خواهید فهمید چگونه به روئیای درون ذهن خود برسید.
اگر می خواهید بهترین کارهای خلاقانه را انجام دهید، باید برای آن برنامه ریزی کنید. نمی توانید امیدوار باشید صبح که از خواب بیدار می شوید، ناگهان نقشه ی خلق اثری به شما الهام شود. نبوغ زمانی آشکار می شود که شما قدم در راه بگذارید و با آزمودن و تجربه کردن، ایده های متوسط را از سر راه بردارید.
مرحله 3: کاری را تمام کنید
کاری را تمام کن، هر کاری که در ذهنت مدت هاست پرونده آن را بازنگه داشته ای، اقداماتی انجام داده ای اما نهایتا رهایش کردی. از تحقیق، برنامه ریزی و آماده شدن برای انجام کار دست بردارید و فقط کار را انجام دهید. مهم نیست چقدر خوب یا بد آن را تمام می کنید. نیازی نیست با اولین تلاش خود دنیا را دگرگون کنید. فقط باید به خودتان ثابت کنید که توانایی به سرانجام رساندن کارها را دارید.
هیچ هنرمند، ورزشکار، کارآفرین یا دانشمندی تا حالا، با نیمه کاره رها کردن کار خود به شهرت نرسیده. از بحث در مورد آنچه باید بسازید دست بردارید و فقط شروع به ساختن کنید.
مرحله 4: از قضاوت در مورد کار خود دست بردارید

تمام افرادی که به طور مداوم آثاری خلق می کنند، پس از مدتی شروع به قضاوت در مورد کارهای خود می کنند. من هر دوشنبه و پنجشنبه مقالات جدیدی می نویسم . بعد از اینکه به مدت سه ماه به این برنامه پایبند ماندم، شروع کردم به قضاوت درباره نوشته های اخیرم.
به این نتیجه رسیده بودم که از بهترین ایده هایم برای نوشتن این مقالات استفاده کرده ام و دیگر ایده ای بهتر از آنها برای نوشتن ندارم. اما 8 ماه بعد محبوب ترین مقاله ام منتشر شد!. (برخلاف تصورم، کمی که پیش رفتم ایده های بهتری برای نوشتن پیدا کردم)
قضاوت شما در مورد کارتان طبیعی است. طبیعی است که احساس ناامیدی کنید. یا تصور کنید خلاقیت شما آنطور که انتظارش را داشتید قوی نیست. اما نکته کلیدی این است که اجازه ندهید نارضایتی شما را از ادامه کار باز دارد.
مرحله 5: نسبت به کار خود متعهد باشید
متعهد بودن در قبال کارتان به این معناست که وظایفتان را تمام و کمال و به درستی انجام دهید. یعنی پس از نهایی شدن کار، آن را به صورت عمومی به اشتراک بگذارید، بازخوردها را جمع آوری نمایید و پس از ارزیابی و اعمال تغییرات لازم، مجدداً آن را ارادئه کنید.
وقتی دیگران با آنچه شما خلق می کنید ارتباط برقرار می کنند، دلگرم می شوید و به ساخته خود بیشتر اهمیت می دهید.
همچنین بخوانید: چگونه کسالت را به ایده های درخشان تبدیل کنیم
گاهی اوقات پس از اشتراک گذاری کار، باید منتظر مقابله با زبان تند منتقدان باشید. اما بیشتر اوقات، تنها چیزی که اتفاق میافتد این است که افرادی را گرد هم میآورید که همان چیزهایی را که شما باور دارید باور دارند، در مورد همان چیزهایی که شما هیجانزده می شوید، هیجانزده میشوند و از موضوعی که شما به آن اعتقاد دارید حمایت میکنند.

دنیا به آدم های خلاق نیازمند است. ممکن است شما از پس کارهای خلاقانه زیادی بربیایید که از نظر خودتان، ساده و پیش پا افتاده هستند. اما همین کارهای ساده ممکن است برای دیگران، فوق العاده باشند. تا زمانی که توانمندی های خود را به اشتراک نگذارید، متوجه پتانسیل بالای خود نخواهید شد.
جمع بندی مطلب
پس چگونه قفل خلاقیت پنهان خود را باز می کنید؟
دست به کار شوید (حتی با ایده ای که به نظرتان بدردنخور است). کار را به اتمام برسانید. آن را به اشتراک بگذارید. بازخورد بگیرید. راه هایی برای بهبود آن پیدا کنید، فردا دوباره آن را منتشر کنید. ده سال این کار را تکرار کنید! یا شاید بیست یا سی سال!
لینک کوتاه مطلب : idiato.net/unlock
منبع: jamesclear.com
واقعا با خوندن این نوشته انرژی گرفتم. مرسی از شما
I like reading through a post that can make men and women think. Also, many thanks for allowing for me to comment!