
میکروپلاستیکها قبلاً در آب دریا و اقیانوس، هوا و غذا مشاهده شده بودند؛ اکنون محققان آن را در خون انسان یافتهاند.
میکروپلاستیک چیست؟

ذرات پلاستیکی بسیار ریز که معمولاً با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند، تقریباً در همه جای زمین، از عمیقترین اقیانوسها تا بلندترین کوهها، درون خاک، در هوایی که تنفس می کنیم، وغذایی که می خوریم یافت شدهاند .
تحقیقی که زنگ اخطار را به صدا درآورد!
طی تحقیقات جدیدی که در کشور هلند انجام گردید، نمونه خون 22 داوطلب سالم و ناشناس بررسی شد. در 80 درصد این نمونه ها ذرات میکروپلاستیک یافت شد.
در 50 درصد نمونهها؛ ذرات پلاستیکی که عموماً در ساخت بطریهای نوشیدنی استفاده میشود یافت شد.
همچنین بیش از یک سوم نمونه ها آلوده به پلی استایرن(polystyrene) بودند؛ ماده ای که در ساخت ظروف یکبار مصرف و بسیاری از محصولات مشابه دیگر استفاده میشود.
دیک وتاک(Dick Vethaak) یکی از اعضای تیم مطالعاتی می گوید: این اولین باری است که توانستیم چنین میکروپلاستیکهایی را در خون انسان شناسایی و اندازه گیری کنیم.
او به خبرگزاری فرانسه گفت: این مدرکی است که نشان میدهد ذرات پلاستیک در بدن ما وجود دارد. وی خواستار تحقیقات بیشتر برای بررسی تأثیر آن بر سلامت انسان شد.
سئوالاتی مهم؛ تلنگری برای همه
در اینجا سئوالاتی مطرح می شود که این تحقیق نقطه ی آغازی است برای رسیدن به پاسخ آنها. سئوالاتی مانند:
- این ذرات می توانند به کدام قسمت های بدن راه یابند؟
- آیا می توان آنها را از بین برد؟
- آیا دفع می شوند؟
- آیا در اندام های خاصی باقی می ماند یا در قسمتی انباشته می شوند؟
- آیا می توانند به عروق مغز نیز راه پیدا کنند ؟
راه های انتقال میکروپلاستیک به بدن انسان

این مطالعه نشان داد که میکروپلاستیکها میتوانند از راههای مختلفی مانند هوا، آب و یا غذا وارد بدن انسان شوند. برخی از خمیردندانها ، براق کنندههای لب و جوهر خالکوبی(تتو) نیز از موارد دیگری هستند که در این مطالعه از آنها نام برده شده است.
این تحقیقات ثابت نمود: از نظر علمی قابل قبول است که ذرات پلاستیک از طریق جریان خون به اندام ها منتقل شوند.
ذرات بزرگتر میکروپلاستیک
“دیک وتاک” همچنین گفت که ممکن است انواع دیگری از میکروپلاستیکها در خون ما وجود داشته باشند. ذراتی که از اندازه معیار در این تحقیق بزرگتر هستند و مورد بررسی قرار نگرفته اند. به این دلیل که تجهیزات مورد استفاده در تحقیقات انجام شده، قادر به تشخیص ذرات بزرگتر از قطر سوزن در نمونهبرداری ها نبود.

این مطالعه به طور مشترک توسط سازمان بهداشت هلند و یک گروه بریتانیایی با هدف کاهش آلودگی های ناشی از ضایعات پلاستیکی انجام شد.
نکته ی مهم:
نکته ای مهمی که باید به آن توجه نمود این است: وقتی خون درتمامی قسمت های بدن ما جریان دارد، احتمال وجود ذرات میکروپلاستیک نیز در تمام بخش ها وجود دارد!
جیوه،سرب و بسیاری از آلاینده های سمی دیگه رو هم باید به ماجرا اضافه کرد .چون علاوه بر این پلاستیک های ریز دریاها بوسیله فاضلاب شهری و بیمارستانی هم آلوده میشن.یعنی همون آبی که توش انواع ماهی پرورش داده میشه و به صورت تازه و یا تن سر سفره مردم قرار میگیره.