علمیسلامت

دانشمندان “حباب دائمی” ساختند که 465 روز بدون ترکیدن دوام آورد!

0
(0)

حباب ها از نظر علمی پیچیده تر از آن چیزی هستند که تصور می شود. محققان از بازی محبوب کودکان یعنی حباب سازی چیزهای مهمی در مورد تبخیر آموخته اند. مطالعه جدیدی که با عنوان Physical Review Fluids منتشر شده ، نقطه عطفی هیجان انگیز در فناوری ساخت حباب است. تیمی تحقیقاتی از دانشگاه “Lille” فرانسه موفق شده است حبابی بسازد که 465 روز بدون ترکیدن؛ دوام آورد.

چرا حباب های معمولی زود می ترکند؟!

حباب های ساخته شده از آب و صابون معمولی به ندرت بیش از یک دقیقه در هوای آزاد دوام می آورند. این توپ های کوچک پُر شده از هوا، بسیار ظریف هستند و تنها با کشش سطحی لایه نازکی از آب صابون در کنار هم قرار می گیرند. بمحض اینکه آب موجود در سطح حباب شروع به تبخیر می کند، حباب دیگر نمی تواند کشش سطحی را حفظ کند و فرایند ترکیدن آغاز می شود. محققین کشف کرده‌اند که جلوگیری از تبخیر آب، کلید ایجاد حبابی مقاوم تر است.

bubble 02


“تیله گازی” حبابی که می توان آن را در کف دست غلطاند!

یکی از انواع حباب های مقاوم که در آزمایشگاه ساخته شده است، با نام “تیله گازی” شناخته می شود . این نوع حباب؛ مانند یک تیله شیشه ای معمولی است و می توان آن را کف دست نگه داشت و یا آن را به دور خود غلطاند!
این حباب های مقاوم، از مایعی مرکب ساخته شده اند که برای تقویت لایه نازک سطح آنها از نوعی پلاستیک مایع بسیار ظریف استفاده می شود.

بمنظور مطالعه طول عمر این تیله های گازی، تیم دانشگاه Lille دو نوع متفاوت از آن را ایجاد کردند:

  • یکی با آب معمولی
  • دیگری با استفاده از آب-گلیسرول

گلیسرول ترکیبی است که در صابون یافت می شود و به خوبی با مولکول های آب پیوند می خورد.

صابون
حباب صابون – از نمای نزدیک


تیم تحقیقاتی این دو نوع تیله گازی را با حباب های معمولی صابون مقایسه کردند. حباب‌های معمولی به سرعت ترکیدند، اما حباب آب-گلیسرول بیش از یک سال دوام آورد. طول عمر 465 روزه این نوع حباب یک رکورد جهانی است و برای همین به آن لقب “حباب دائمی” داده اند.


همچنین بخوانید: اولین باتری کش آمدنی و قابل شستشو ساخته شد!



لیف ریستروف، پروفسور دانشگاه نیویورک، وقتی در جریان این فناوری جدید قرار گرفت؛ در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی NBC اینگونه گفت:

فناوری ضد تبخیر ممکن است در آینده به کمک پزشکی بیاید. این فقط در خیالات من است ولی تصور کنید قابلیت عدم تبخیر قطرات کوچک معلق در هوا چقدر می تواند مفید باشد. مثلاً در بیماران تنفسی که داروها به صورت اسپری تجویز می شود؛ می توان با کمک این فناوری، اسپری های جدیدی ساخت که ماندگاری طولانی در هوا داشته باشد.

در مجله اینترنتی ایدیاتو، وجه اشتراک تمامی رویدادهای فناورانه، تحقیقات علمی ،آثار هنری و مقالات همگی یک چیز است : “خلاقیت و نوآوری” . و ما تمامی تلاشمان بر این است تا با گردآوری و به اشتراک گذاشتن جدیدترین رویدادهای این حوزه، پنجره ای رو به “دگرگونی” و “تحول مثبت” پیش روی مخاطبان باز کنیم. شاید ایده ای کوچک سبب تغییراتی بزرگ در زندگی شما نیز بشود.

لینک کوتاه مطلب: idiato.net/bubble1

منبع: mymodernmet

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

جمع امتیازها 0 / 5. تعداد کاربرانی که امتیاز دادند: 0

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا