
یک شرکت دانمارکی در اقدامی خلاقانه؛ با تغییر کاربری پره های توربین بادی قدیمی، که غیر قابل بازیافت هستند، آنها را به پناهگاه دوچرخه تبدیل نمود.
توربین بادی؛ جزء ثابت مناظر شهری و روستایی دانمارک
در سال های اخیر، کشورهای اروپایی بخش زیادی از برق مصرفی خود را از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین کرده اند. و یکی از محبوب ترین گزینه ها برای آنها انرژی باد بوده است. فقط در دانمارک (در سال 2019) بیش از نیمی از برق مصرفی از انرژی باد و خورشید تولید شده است.
براساس آماری مربوط به سال 2019، بیش از 47 درصد از برق مصرفی دانمارک از طریق توربین های بادی تولید شده است.
استفاده از توربینهای بادی بلند به گونه ای فراگیر شده که آنها را به یکی از اجزای ثابت در مناظر شهری و روستایی این کشور تبدیل نموده است.

از تامین انرژی تا سرپناهی برای دوچرخه ها
با این حال، هنوز مزایا و معایبی برای تامین انرژی از طریق باد وجود دارد. نگرانیهایی در مورد برخی از معایب آن در سالهای اخیر آشکارتر شده است. یکی از بزرگترین چالش ها، بازیافت پره های از کار افتاده توربین بادی است.
به دلیل استحکامی که توربینهای بادی برای عملکرد مناسب نیاز دارند، تیغهها از ترکیبی از موادی مانند الیاف شیشه، رزین و فومها ساخته میشوند. موادی که عموماً تجزیهپذیر نیستند و بنابراین بازیافت آنها بسیار دشوار است.
طول عمر پره های توربین بادی حوداً 20 سال است که پس از گذشت این مدت، باید به زودی از رده خارج شوند. تخمین زده می شود تا سال 2050 ، تقریباً 40 میلیون تن زباله از صنعت جهانی باد وجود خواهد داشت که باید دفع شوند.
اما خبر خوب این است که چندین شرکت و گروه تحقیقاتی وجود دارند که به دنبال یافتن راههای پایدارتری برای بازیافت و استفاده مجدد از پرههای از کار افتاده توربین بادی هستند.

یکی از این تشکل ها The Re-Wind Network است . در حال حاضر، این مجموعه شروع به تغییر کاربری برخی از تیغه های از رده خارج؛ به عنوان سرپناهی برای پارک دوچرخه ها در دانمارک کرده اند. محققان این مجموعه، همچنین به دنبال راه هایی برای بازیافت پره های توربین بادی به عنوان عناصر معماری به منظور بهبود زیرساخت ها هستند.
نمونه ای از ایده های آنها استفاده از پره ها برای ساخت پل های عابر پیاده، پارک اسکیت و عایق صوتی در جاده ها و بزرگراه ها است.

موسسه فناوری جورجیا، یکی از مؤسسات پیشرو در این مطالعه است که اعضای آن معتقداند توسعه چنین روشهایی میتواند سبب کاهش زبالههای غیرقابل تجزیه شود، که تأثیر مثبتی بر کیفیت آب و هوا خواهد گذاشت.
شرکت های دیگری نیز به دنبال یافتن راههای پایدارتر برای بازیافت پرههای توربین بادی هستند. از جمله آنها، شرکت زیمنس گیمسا است که با ساخت اولین تیغه توربین بادی قابل بازیافت در جهان برای استفاده های تجاری در این زمینه پیشرو است. این تیغه ها از نوع جدیدی رزین ساخته شده اند که ساختار شیمیایی آن شکسته شدن و جدا شدن از سایر اجزای تیغه را آسان تر می کند تا بتوان آن را بازیافت کرد.
لینک کوتاه مطلب : idiato.net/wind