فناوری
موضوعات داغ

خودروی برقی ارزان قیمت چینی؛ از موتور ماشین لباسشویی نیرو می گیرد

0
(0)

شاید شما هم اسم چانگلی، خودروی برقی ارزان قیمت چینی را شنیده باشید. خودرویی که چندی پیش؛ تصاویر و ویدئوهای نقد و بررسی آن در وب منتشر شد.

وجه اشتراک همه ی مطالب نوشته شده و نقد بررسی ها، قیمت بسیار پایین خودرو بوده که عده ای بزرگترین دلیل آن را آماتور بودن شرکت تولید کننده دانستند. اما امروز می خواهیم از زاویه ای دیگر به ماجرا نگاه کنیم.

رگه هایی از خلاقیت و نوآوی در همه ی خبرهای فناوری منتشر شده در وبسایت ایدیاتو وجود دارد و امروز می خواهیم, علاوه بر پرداختن به دلایل واقعی ارزانی این خودرو، از خلاقیت به سبک چینی ها صحبت کنیم؛ وقتی موتور الکتریکی چانگلی از یک موتور ماشین لباسشویی نیرو می گیرد!

انقلابی که در صنعت خودروسازی در حال رخ دادن است

امروزه بازار تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی به سرعت در حال گسترش است و تولید انبوه آنها در اوج خود قرار دارد. خودروهای برقی مزایای زیادی دارند، که بارزترین آنها انتشار دی اکسید کربن کمتر و عدم نیاز به سوخت های فسیلی است.

Car production 2

بازار خودروی چین که بزرگترین بازار خودرو در جهان است، در حال تحولی بنیادین است و تکنولوژی ساخت خودرو به شکلی باورنکردنی در حال تغییر است.

برای ما که در ایران زندگی می کنیم و بدلیل شرایط اقتصادی کنونی، هنوز هم خرید ارزان ترین خودروی بنزینی برای قشر بزرگی از جامعه مانند یک روئیا است، تصور اینکه انقلابی در صنعت خودروسازی در حال رخ دان است کمی سخت است. ولی باور کنیم یا نه صنعت خودروسازی چین باسرعتی باورنکردنی به سمت الکتریکی شدن پیش می رود. حالا باید نشست و دید که تاثیرات مثبت و منفی آن بر صنعت خودروسازی کشورمان و از آن مهم تر مصرف کننده نهایی یعنی مردم؛ چقدر خواهد بود.

قیمت تمام شده اکثر خودروهای برقی بسیار بالا است و به همین دلیل، مردم هنوز خودروهای سوختی خود را به آنها ترجیح می دهند.

اما در کمال تعجب یکی از تولیدکنندگان چینی توانسته یک خودروی الکتریکی تولید کند که برای خریدار نهایی فقط 900 دلار تمام می شود. این مبلغ در مقایسه با سایر خودروهای الکتریکی، به قدری پایین است که شنونده ممکن است تصور کند درباره یک خودروی اسباب بازی صحبت می کنیم. اما اینطور نیست. چانگلی یک خودروی برقی واقعی واقعی است!

چرا چانگلی انقدر ارزان است؟

changli in alibabba
صفحه ی فروش چانگلی در وبسایت علی بابا

محاسبه هزینه های ساخت خودروی برقی

برای اینکه به پاسخی قانع کننده برسیم، ابتدا اجازه دهید هزینه های تولید خودرو را به دو دسته اصلی تقسیم کنیم.

مرحله اول : تحقیق، طراحی و انتخاب فناوری های مناسب

هنگامی که خودروسازی تصمیم به تولید یک خودروی جدید می گیرد مرحله آغاز، طراحی محصول و انتخاب فناوری های مناسب است. در این فرآیند زمان زیادی را صرف تحقیق و توسعه کرده و تک تک جنبه ها را بر مبنای اصول مهندسی بررسی می کند.در واقع این مرحله اولین محله و گران ترین مرحله تولید خودرو است.

مرحله دوم: ساخت قطعات و سرهم کردن آنها

می رسیم به مرحله دوم، یعنی همان قسمتی که از نظر مردم علت گرانی خودرو است، یعنی قطعات. در این مرحله جزء به جزء قطعات مورد نیاز خودرو و جنس هریک از آنها بر مبنای اصول مهندسی و تحقیقات انجام گرفته، انتخاب و ساخته می شود.

درواقع تولیدکنندگان بزرگ خودرو ، هزینه بیشتری را در مرحله اول این فرآیند صرف می کنند و این به معنای آست که هزینه تحقیق و توسعه و مهندسی، بیشتر از هزینه تولید قطعات خواهد بود. اما در خودروهایی مانند چانگلی، تولیدکنندگان با تمرکز بر مرحله دوم یعنی قطعات، هزینه های تحقیق و توسعه را کاهش می دهند.

صرفه جویی های سازنده چانگلی برای کاهش هزینه

1- جایگزین کردن باتری اسیدی با باتری های رایج لیتیوم یون

ev electric car lithium ion battery

وقتی صحبت از خودروی برقی می شود، گران ترین قطعه باتری ها هستند.
سازنده چانگلی، به جای تعبیه باتری‌ لیتیوم یون (که استاندارد و دارای بازدهی بیشتر است) در محصول، از باتری‌ اسید-سرب استفاده کرده که ، به این روش هزینه‌ بالای باتری‌ را به شدت کاهش داد. اما چرا باتری های اسید-سربی بسیار ارزان تر از باتری های لیتیومی هستند؟
دلیل آن مواد شیمیایی است که در تولید باتری استفاده می شود. لیتیوم گران است در حالی که سرب و اسید، هر دو ارزان هستند.

2- استفاده از موتور ماشین لباسشویی برای تغذیه موتور الکتریکی

وقتی صحبت از مکانیزم رانندگی می شود، این جای تعجب است که چانگلی از موتور ماشین لباسشویی برای تغذیه موتور الکتریکی خود استفاده می کند. بله، دقیقاً همان موتوری است که می توانید در بسیاری از ماشین های لباسشویی پیدا کنید.

3- استفاده از یک موتور DC به جای اینورتر

DC Motor

برای تامین انرژی موتورهای مورد استفاده برای راندن خودروی برقی، سازندگان به یک اینورتر نیاز دارند تا خروجی باتری را که در حالت DC است، به برق AC تبدیل کند. بنابراین سازنده چانگلی دست به کار شد و این بارهم با حذف اینورتر هزینه را کاهش داد و به جای آن از یک موتور DC استفاده کرد.

4- حذف ترمز چرخ های جلو

این خودرو ترمز چرخ های جلو هم ندارد و فقط دارای ترمز چرخ های عقب است. به لطف وزن سبک خود، این خودروی الکتریکی اصلاً نیازی به ترمزهای جلو نخواهد داشت.

همانطور که دیدیم سازنده هزینه ساخت را با این ترفندها بسیار کاهش داد. حالا باید دید که این خودروی برقی چطور از اب درآمده است.

کیفیت محصول نهایی چطور است و چه آپشن هایی دارد؟

Changli EV screen

این خودروی برقی می تواند با یک بار شارژ با سرعت 40 کیلومتر بر ساعت برسد مسیر 64 کیلومتری را طی خواهد کرد. همچنین دارای برخی آپشن ها مانند دوربین پشتی و داشبورد دیجیتال است که معمولا در خودروهای لوکس دیده می شود.

چانگلی دارای باتری های سربی 5 و 12 ولتی است که در مجموع تا 60 ولت برق تولید می کنند که در واقع یک عدد بسیار ضعیف در مقایسه با سایر خودروهای برقی الکتریکی است که معمولاً توان تولید آنها چیزی بین 300 تا 400 ولت هستند.

همانطور که قبلا اشاره کردیم در این خودرو از باتری های سربی استفاده شده است. این باتری ها در مقایسه با باتری های لیتیومی ظرفیت کمتری دارند، کارایی کمتری دارند و طول عمر کمتری دارند.

اینکه می گوییم باتری های چانگلی نباید خالی شوند، به این معنی است که شما نباید بیش از 50 درصد آن را تخلیه کنید. چون در این صورت به شدت به باتری آسیب خواهد رسید، درصورتی که باتری های لیتیوم یونی می توانند تا 80 درصد دشارژ شوند.

ماشین به طور کلی کیفیت پایینی دارد تا جایی که بدنه باتری از یک نوع ورق ساده و ارزان قیمت(کارتن پلاست) ساخته شده!

همچنین از یک موتور dc ارزان قیمت 1.6 اسب بخار استفاده می کند که معمولاً برای برق رسانی به ماشین های لباسشویی استفاده می شود. این میزان کم قدرت موتور هرگز احساس یک ماشین واقعی را به راننده اش القا نمی کند.

نتیجه گیری

changli in nature

قیمت نهایی چانگلی 900 دلار است که اگر بخواهیم قیمت آن را به همراه کیفیت، در نظر بگیریم، یک معامله عالی خواهد بود. اما اگر بخواهیم آن را، با خودروهای برقی باکیفیت مقایسه کنیم، مانند آن است که بخواهیم ماه را لمس کنیم اما روی زمین ایستاده ایم و به آن نگاه می کنیم!

در مجله اینترنتی ایدیاتو، وجه اشتراک تمامی رویدادهای فناورانه، تحقیقات علمی ،آثار هنری و مقالات همگی یک چیز است : “خلاقیت و نوآوری” . و ما تمامی تلاشمان بر این است تا با گردآوری و به اشتراک گذاشتن جدیدترین رویدادهای حوزه خلاقیت و نوآوری، پنجره ای رو به “دگرگونی” و “تحول مثبت” پیش روی مخاطبان باز کنیم. شاید ایده ای کوچک سبب تغییراتی بزرگ در زندگی شما نیز بشود.

لینک کوتاه مطلب: idiato.net/ev

منبع : engineerine

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

جمع امتیازها 0 / 5. تعداد کاربرانی که امتیاز دادند: 0

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام.قیمت مصرف کننده این خودرو خیلی بیشتر از این مبلغه وقتی علی بابا نهصددلار زده. ولی با همین قیمت اگه بیاد تو ایران به لطف دلالها بالای پنجاه میلیون واسه مصرف کننده تموم میشه.

  2. وقتی ایران نفت داره خودروی برقی هیچ وقت ارزان به دست مصرف کننده نخواهد رسید. چون سیاست گذاری دولت در جنگ اقتصادی خواسته یا ناخواسته برمبنای منابع داخلی خواهد بود نه تکنولوژی شرکت خارجی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا