
گوچی اپلیکیشنی طراحی نموده که بوسیله آن از فناوری دیپ فیک (Deep Fake) در بازاریابی استفاده می کند. این اپلیکیشن به مشتریان اجازه می دهد محصولات مختلف را به صورت مجازی امتحان کنند.
اگر پیگیر اخبار فناوری هستید، حتماً در سال های اخیر در مورد دیپ فیک یا همان جعل عمیق چیزهایی شنیده اید و یا ویدئوهایی از جعل تصویر شخصیت های سیاسی گرفته تا مجریان و بازیگران سرشناس سینما به چشمتان خورده است.
با انتشار ویدئوهایی از این دست و همزمان جهت دهی افکار عمومی توسط رسانه ها به سمت نیمه ی تاریک ماجرا؛ نگرانی های زیادی در جامعه جهانی درمورد دیپ فیک به وجود آمده است. اما این تکنولوژی که انقلابی در فناوری است جنبه های مثبت و کاربردی زیادی دارد که می خواهیم در این نوشتار به بعضی از آنها بپردازیم.

دیپ فیک یا جعل عمیق چیست؟
فناوری دیپ فیک مبتنی بر هوش مصنوعی؛ بمنظور ترکیب تصاویر انسانی توسعه داده شده. این فناوری اولین بار در سال 2017 ب سر زبانها افتاد. زمانی که یکی از کاربران شبکه اجتماعی Reddit یک ویدیوی غیراخلاقی جعلی را آپلود کرد که در آن چهره بازیکن؛ با چهره “دیزی ریدلی” هنرپیشه هالیوود جایگزین شده بود.
در سال های اخیر به دفعات، ویدیوهایی از سیاستمداران منتشر شد که اظهارات جنجالی را ارائه میکردند که در واقع هرگز بیان نشده بود و باعث سوء تفاهم های زیادی در افکار عمومی می شد. رویدادهایی از این دست، یکی پس از دیگری موجب ترس و نگرانی های زیادی از انتشار اطلاعات جعلی در اینترنت شد.
دیپ فیک چگونه کار می کند؟
جعل عمیق تصاویر و فیلمهای موجود را بر روی تصاویر یا فیلمهای منبع قرار میدهد و از یک تکنیک یادگیری ماشین به نام اختصاری (GAN) استفاده میکند. ویدیوی جعلی، ترکیب فیلمهای موجود و منبع است که فرد یا افرادی را درحال انجام یک کار در موقعیتی نشان میدهد که هرگز در واقعیت اتفاق نیفتاده است.
برای مثال چنین فیلمهای تقلبیای میتواند فرد را در حال انجام اقدامات غیراخلاقی نشان دهد که هرگز در آن شرکت مرتکب نشده است یا میتواند برای تغییر کلمات یا حرکات یک سیاستمدار مورد استفاده قرار گیرد تا به نظر برسد آن فرد چیزی را گفته که هرگز به زبان نیاوردهاست.
می توانید تصور کنید که چقدر ممکن است این فناوری پیشرفته به عنوان یک سلاح در اعمال مجرمانه ای مانند باج خواهی، افترا، انتقام جویی یا سرقت هویت استفاده شود.شخصیت های معروفی همچون باراک اوباما، دونالد ترامپ، اسکارلت جوهانسون، اما واتسون و بسیاری از چهرههای دیگر قربانی سوءاستفادههای دیپ فیک شدهاند.
با این حال، علیرغم همه تهدیدها، این تکنولوژی فوق العاده توسط صنایع مختلف به صورت هوشمندانه ای به کارگرفته شده است.
جنبه های مثبت دیپ فیک
از دیپ فیک می توان در بخش های مختلف صنعت بمنظور افزایش فروش استفاده کرد که خرده فروشی ها یک مثال بارز از این صنایع است. در حال حاضر چندین شرکت برای جذب مشتریان، محصولات خود را با استفاده از فناوری دیپ فیک بازاریابی می کنند که به مشتریان اجازه می دهد محصولات مختلف را به صورت مجازی امتحان کنند.

برند مد Gucci از این استراتژی بازاریابی استفاده کرده است.مشتریان پس از نصب اپلیکیشن گوچی و اجرای آن، درصورتی که گوشی همراه را به سمت پاهایشان ببرند، نرم افزار آنها را تشخیص داده و به این صورت می توانند مجموعه کفش های گوچی را بدون نیاز به مراجعه به فروشگاه امتحان کنند.
در صورتی که دارای گوشی آیفون هستید می توانید از طریق لینک زیر این اپلیکیشن را از اپ استور دانلود نمایید.
دانلود اپلیکیشن گوچی از اپ استور
سایر کاربردهای جعل عمیق
الگوریتم های دیپ فیک که می توانند چهره و بدن را تغییر دهند نیز می توانند راه حلی برای مصرف کنندگانی باشند که علاقه مند به امتحان ساعت، لباس، شلوار و مدل مو هستند.
علاوه بر این، شرکتها می توانند با استفاده از دادههایی که از دستگاه های مصرفکنندگان جمع آوری می کنند؛ کاربران را دسته بندی نموده و برای گروه های مختلف، تبلیغاتی شخصیتر ارائه دهند و به این صورت محتوایی ازهرجهت متناسب با بازار هدف ایجاد کنند.
می توان با دادن نمونه صدا به الگوریتم های هوش مصنوعی، دیالوگی را به همان صدا اما به زبان های مختلف ایجاد کرد!
به عنوان مثال، می توان با دادن نمونه صدا به الگوریتم های هوش مصنوعی، دیالوگی را به همان صدا اما به زبان های مختلف ایجاد کرد! از این قابلیت می توان به منظور دستکاری صدای شخصیت های موجود در تبلیغات ها برای صحبت به زبان مادری مصرف کننده استفاده کرد!
دیپ فیک و کاربرد آن در صنعت فیلم سازی

در صنعت سرگرمی هم می توان به کمک دیپ فیک چهره بازیگران و هنرپیشه هایی که از دنیا رفته اند را دستکاری کرد. اینگونه آنها می توانند حتی پس از مرگشان به عنوان شخصیتی از یک فیلم به ایفای نقش ادامه دهند. نمونه های عملی این روش نقش پل واکر در Fast and Furious 7 و کری فیشر در Star Wars: The Force Awakens است.
پیشرفت فناوری همیشه جنبه های خوب و بدی داشته و دیپ فیک هم از این قاعده مستثنی نیست. اما با کاربردهایی وسیعی که این فناوری تاکنون داشته؛ بهتر است به جنبه مثبت آن نگاه کنیم تا بتوانیم هوشمندانه تر از آن استفاده کنیم.
شکی در آن نیست که اگر فناوری “جعل عمیق” به درستی مورد استفاده قرار گیرد، سبب تولد انواع محتوای دیجیتال خلاقانه تر در آینده خواهد شد.
نظر شما چیست؟ آیا روی مثبت این فناوری به روی دیگر آن غالب است؟
لطفاً در بخش نظرات پایین همین صفحه دیدگاهتان را با ما در میان بگذارید.
لینک کوتاه مطلب : idiato.net/df
rebrand.ly | cli.re | zaya.io