
مازیار اتحادی، دانش پژوه ایرانی مقیم دبی؛ با ساختن ربات کوچکی که آن ” ربات بذر کار” (A’seedbot) نامیده ، قصد دارد بیابان های شنی و غیرقابل سکونت دبی را به مناظری سرسبز و زیبا تبدیل کند. این ربات از طریق حسگرهای تعبیه شده در آن ؛ مناطقی از بیابان را که رطوبت کافی جهت رشد گیاه دارد؛ شناسایی کرده و بذرهای موجود در کپسول خود را در آن نواحی قرار می دهد.
چرا A’seedbot ساخته شد؟
A’seedbot یک ربات کوچک خودکار، مجهز به پنل خورشیدی است. که در طول روز شارژ میشود و شبها در بیابان به جستجو می پردازد. هنگام شناسایی مناطق حاصلخیز، آنها را گزارش می کند و بر اساس داده های دریافتی از حسگرها و سیستم ناوبری خود، بذری می کارد.

بیابان زایی یک مشکل بزرگ در سراسر جهان است که ناشی از شیوه های کشاورزی ناپایدار، استخراج معادن، تغییرات آب و هوایی و استفاده بیش از حد از زمین است. “ربات بذر کار” طراحی شده تا با این پدیده ی شوم مقابله نماید.
مازیار اتحادی در پست اینستاگرامی خود می گوید:
بیابان زایی مانند خود تغییر اقلیم، یک موضوع پیچیده اکولوژیکی است که درک آن دشوار است. ولی این رویداد نقطه شروع یک پروژه بود: ربات خودکاری که در صحرا بذر می کارد.

یک ربات کوچک با هدفی بزرگ
” ربات بذر کار “پروژه فارغ التحصیلی مازیار اتحادی از موسسه طراحی و نوآوری دبی است. این ربات با پایه های پروانه ای شکل خود، در میان شن و ماسه ، نقاطی را که رطوبت کافی برای کاشت بذر دارند جستجو می کند.

به جز سنسور رطوبت خاک، این ربات کوچک، مجهز به سنسور فاصله سنج نیز هست، که جزئیات جمع آوری شده توسط این سنسورها را به اپراتور ارسال می نماید.
این ربات و گزارش های ارسالی آن، برای طیف وسیعی از مخاطبان؛ از نهادهای دولتی گرفته تا کشاورزان و فعالین حوزه آب و هوا بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.
در ادامه تصاویر دیگری از این ربات تقدیم نگاه زیبایتان خواهد شد:




اگر از علاقه مندان به صنعت رباتیک هستید، می توانید از طریق صفحه اینستاگرام آقای مازیار اتحادی بیشتر در مورد این پروژه بدانید.
برو به صفحه اینستاگرام مازیار اتحادیلینک کوتاه مطلب : idiato.net/sdbt
cli.re | zaya.io | rebrand.ly
امثال مازیار اتحادی زیادن. خیلی هاشون تو همین ایران زندگی می کنند کیه که قدر اینا رو بدونه.
👍
کویر ایران به این ربات خیلی بیشتر از دبی نیاز داره.این کار را برای کشور خودت هم انجام بده.
بله فربد عزیز 👍